Hoe behoud je sneakers schoon

Hoe behoud je sneakers schoon en nieuw - 7 tips

Exclusieve sneakers zijn meer dan alleen schoenen; het maakt jouw outfit compleet en zegt veel over jouw persoonlijkheid. Om ervoor te zorgen dat jouw sneakers hun glans behouden en lang meegaan, is de juiste verzorging en onderhoud super belangrijk. Hier zijn enkele tips en adviezen om je exclusieve sneakers helemaal schoon te houden.

1. Beschermende sprays om je sneakers schoon te houden

Om te beginnen; voorkomen is beter dan genezen. Zorg dus dat zodra jij je nieuwe sneakers van SneakerAdept binnen hebt dat jij ze gelijk goed verzorgt. Gebruik een water- en vuilafstotende spray om je sneakers te beschermen tegen regen, modder en andere elementen. Breng de spray aan op schone, droge sneakers en laat ze volledig drogen voordat je ze draagt.

2. Regelmatig schoonmaken van je sneakers

Vuile sneakers kunnen er niet alleen slecht uitzien, maar ook de materialen gaan beschadigen. Ook al zien je sneakers er nog netjes uit, reinig je sneakers alsnog regelmatig met een zachte borstel en een milde reiniger. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen die de kleur en textuur van je sneakers kunnen aantasten.

3. Handwas of wasmachine om je sneakers schoon te houden?

We krijgen vaak vragen of de sneakers in de wasmachine kunnen. Bij twijfel; kies voor de handwas. Vul een emmer met lauw water en een beetje milde zeep en poets voorzichtig vlekken weg met een zachte borstel. Als je toch de wasmachine gebruikt, stop je sneakers dan in een kussensloop en was ze op een zachte, koude stand. Laat ze daarna aan de lucht drogen, nooit in de droger. Bij vele schoenen kan het wel, zoals bij de meeste Yeezy’s. Goede reden om een nieuw paar in huis te halen van de samenwerking tussen Adidas en rapper Kanye West. Voor welke Yeezy ga jij?

4. Berg je sneakers goed op om ze schoon te houden

Je zou het niet denken, maar wie de mooiste sneakers blijft behouden, heeft de beste opbergtechnieken. Bewaar je sneakers op een koele, droge plaats, weg van direct zonlicht en vocht. Gebruik schoenendozen of transparante opbergboxen om stof en beschadigingen te voorkomen. Vul de schoenen indien nodig met papier of schoenspanner om hun vorm te behouden.

5. Wissel je sneakers regelmatig af

Wissel regelmatig af tussen jouw verschillende paren sneakers om slijtage gelijkmatig te verdelen. Dit verlengt niet alleen de levensduur van je sneakers, maar geeft ze ook de kans om volledig te drogen en te luchten tussen het dragen door, waardoor ze langer meegaan.

6. Gebruik beschermde zolen en crease protectors voor je sneakers

Overweeg om beschermende zolen toe te voegen aan je sneakers om de buitenzolen te beschermen tegen slijtage. Dit kan helpen om de grip te behouden en voorkomt vroegtijdige slijtage van het loopvlak. Of denk aan crease protectors, jij hebt ze binnen 2-3 werkdagen in huis om jouw schoenen te laten behouden als nieuw ;)

7. Koop nieuwe veters, dat geeft altijd een goede uitstraling

Je veters zijn een van de lastigste onderdelen om schoon te maken. Vooral bij witte veters is er sprake van snelle slijtage en vervuiling. Nieuwe veters geven je schoenen dan ook gelijk een nieuwe uitstraling. Veters koop je tegenwoordig voor weinig geld, ook bij ons zijn ze te krijgen voor een goede prijs. Bekijk al de veters in onze webshop.

Door deze eenvoudige tips toe te passen, kun je je exclusieve sneakers in topconditie houden en ervoor zorgen dat ze er jarenlang als nieuw uitzien. Onthoud dat de juiste verzorging en onderhoud een investering zijn in de levensduur van je favoriete kicks. Met een beetje liefde en aandacht blijven je exclusieve sneakers zo goed als nieuw. Neem snel een kijkje op onze website om jouw nieuwe paar sneakers in te slaan.

Terug naar blog